Wednesday, February 25, 2009

awan dania :)

i captured these pictures on my way back from out-station kat Pasir Mas, Kelantan. yes..gune camera phone jer..


cantik tak?



Monday, February 09, 2009

opportunity :: rezeki

i jz came back from my very sweet/good friend place. she offered me a new opprtunity/business to me whereby i will do her hantaran kawin. sgt teruja, excited because n mmg sgt suke buat keja kawin2 ni... it derived from mase n jadi org kedua terkuat in b.e's wedding (hehe.. org pertama terkuat absolutely mami lah!).the hantaran will be sederhana tapi sungguh bermakna.. you know, there will be no kasut..jam..perfume..make-up and all. yg ade hanyalah tafsir al-quran,set buku agama, jubah, sejadah and manisan2. sungguh sweet.. very sesuai with my friend's peribadi, yg very down to earth..humble tapi cun.. hehe.

i love to do this deco2 thing, pegi sana sini beli bunga..manik2.. sgt best rsnye. maybe it will be my next 'thing' to do. business kawin2! i like! will update on the process time by time yea.

Saturday, February 07, 2009

relaku pujuk..

u wouldnt know whether the person uve met is the right person for you until your heart says it.. it may takes a second to discover or maybe years..

4 years back* im glad he never gave up. thank you for all the love and i still seek for more..and more...its never enough because your love is so magnificent.

im glad i chose you to share my life with..


**content**

Tuesday, February 03, 2009

aku tak tahu

harini cuti..sbb n keje kat wilayah..esok kerja.. byk kerja menanti. kene pegi site kat precint 5 tu sensorg..then the next day fly to kelantan..out-station. pastu mcm2 lagi lah..n kalau fikir pasal ni mesti tension and confuse. n tau n tak sepatutnye mengomel2 psl ni..ok...ok...sabar n... cume ape yg n rase skarang is tak sabar nk pegi periksa PTD tu..pegi interview..then keje gomen. mintak2 dpt tranfer to melaka, so senang..faiz pun dah kat sane.. we might want to settle down as melakaian..hurm..kewl eh? new environment for both of us..new thing for us to explore..im quite excited about that..(hmm..harap masa berlalu dgn sungguh very pantas!)

n agak sedih dgn industri landskap negara (mungkin ade yang tak sependapat dgn n..well..im open for any opinions :D). fee kami sikit. memanglah kalau dibandingkan dgn consultant lain we are the poorest....yg kesian..dan yang dianggap picisan. harapnyer ade yg bangkit untuk bersuara, yelah..n ni siapa utk berkata2..daftar ahli ILAM pun belum lagi, kerja baru 4 bulan..di sini aje yg mampu untuk meluahkan. rase macam tak worth..kerja kite pun banyak..bukan letak2 pokok sahaje...kami pun berfikir secara mendalam mcm arkitek juge. hangin betul kalau ade org ckp "alah...u just letak2 je pokok tu". cube kalau n ckp mcm tu kat kerja korang..kat punca rezeki korang tu..ape rase? tolonglah faham.. we are professional juge yer. n cintakan bidang ni, landskap will be the first impression when u enter an area..it will either bring good or bad review of a building/area. bukan picisan yer.without a nice environment your area/building is nothing. harap semua pencinta landskap merasa bangga dgn kelayakan dan kerja yg kite buat. stand for our right. as for me.. ill do something...i have a vision to change the perception. as for living, i see online business is very good idea now..maybe you'll see me 'here'.. xxxxx.com. hihi..just wait and pray for our success yea.

mesti sentiasa bersemangat.

love,
anne
landscape enthusiast